Stuber Andrea

A takarítás gavallériája

Kärcher, tisztítás

blogbejegyzés

kaercher.hu ?   2016. II. ?.

 

A takarítás gavallériája

 

Ha valakinek feltennék azt a kvízkérdést, hogy mi a közös jegye a Berlinben álló Brandenburgi kapunak, a budapesti Gellérthegy oldalában ágaskodó Gellért-szobornak és a prágai Hradzsin kútjának – annak, amelyiken a Vár 2. előudvarában pihentethetik szemüket a látogatók –, máris szolgálhatunk egy helyes válasszal: a Kärcher!

A cég a tisztítás szakértőjeként nemcsak megrendelésre végez munkát, hanem üzletfilozófiája mentén fontosnak tartja, hogy a világ ember építette kincseinek megőrzését támogassa. A Kärcher évtizedek óta folytat kulturális szponzorálást, természetesen a maga módján: takarítva. A cég a szakértelmével így segíti elő, hogy a jelen és a jövő nemzedékei is legszebb formájában és teljes pompájában láthassanak számos nevezetességet, műemléket, híres épületet, szobrot.

Berlinben három hónapig dolgoztak 1990-ben a 26 méter magas Brandenburgi kapun. HDS 895-ös gőzborotvával estek neki az építménynek, 50 bar nyomással, 75 fokos forró vízzel tüntetve el a szennyeződéseket a mészkő falakról. A szintén mészkőből készült budai Gellért-szobron HDS 1000 DE géppel dolgoztak 1993-ban, s ugyanezt a kiváló masinát használták Prágában is a XVI. században épült kút újjávarázsolásánál.

És a Rio de Janeiró-i Krisztus-szobor! Kitalálják? Igen, azt is a Kärcher tisztította, legutóbb 1990 novemberében. Paul Landowski 85 éve készült hatalmas szobrát levegő/víz kombi készülékkel szabadították meg az erős légszennyeződéstől, feketedéstől, kérgesedéstől. Azóta még jobb ránézni.