Stuber Andrea

Kritikusdíj-jelöltek

Eszenyi Enikő, Tasnádi Bence, Illatszertár

rövid laudáció

Fidelio különszám 2013.IX.22.

 

Eszenyi Enikő

Egy kicsi, törékeny nő fehér blúzban, lebbenő lófarokkal, megviselt arccal, világító szemekkel, csodálkozó és esengő tekintettel – a jó oldalán. Egy szemüveges, kopasz, darabos mozgású, megkeseredett, érzéketlen férfi – a rossz oldalán. Darabnyi, színháznyi, városnyi, világegyetemnyi méretekben folyik a küzdelem. Nagyon drukkolunk, hogy az nyerjen, akinek a jó vég érdekében nyerni muszáj.

 

Tasnádi Bence

Fölényes eleganciája a Musik-előadás trükkös revüszámában. Gyilkos dühű tekintete a Mártírok vallási fanatizmusba eső diákjaként. A Nyaralás másba és máshová vágyódó, szerelmes pincérjének elvarázsolt etűdjei. Részeg dülöngélése és elhajlása (a padló felé) a Farsangban. Tasnádi Bence magas, szép, jól énekel és igazi mozgásvirtuóz. Színészi tehetsége olyan ragyogó, mint a nap. Imádni fogjuk! (Már aki nem imádja máris.)

 

Illatszertár

Kern András, az egykori Illatszertár szeretnivaló Asztalos ura mostanra szeretnivaló Hammerschmidt úrrá érett. Horesnyi Balázs szemnek és szívnek jóleső fehér díszletében Pokorny Liától Bereczki Zoltánon át Borbás Gabiig mindenki a helyén van. A rendező, Puskás Tamás olyasmit ad a közönségnek, amit az ma már csak nagyon ritkán kap: finom, meghitt, mosolygós-szomorgós színházat. Egy békebeli estét.

 

Stuber Andrea